Over Pleun

Pleun is 7 jaar oud en woont met haar ouders en zusje Billie in Deventer. Tot haar 5e levensjaar leek Pleun een gezond meisje en de wereld lag aan haar voeten. Toen ze wat slechter begon te zien dachten haar ouders aan een brilletje, de diagnose ziekte van Batten in juli 2019 was allesvernietigend en totaal onverwacht. 

 

Inmiddels leert Pleun braille lezen op speciaal onderwijs, lopen met de blindegeleidestok en wordt ze steeds meer beperkt in het dagelijkse leven door haar visuele beperking. Maar Pleun is blij, houdt van luisterverhalen, spelen met vriendjes en vriendinnetjes, meezingen met de liedjes van Snelle en Maan, fietsen op haar eigen tandem en is nog steeds dol op de regenboog.

 

Ze weet niet wat haar zonder behandeling of medicijn te wachten staat.  "We leven nu, morgen is later" is het motto van haar ouders Evelien en Koos, die weten dat Pleun zonder wonder niet oud zal worden.

Ouders in actie!

Ouders Koos en Evelien zijn horeca-ondernemers en hebben een groot netwerk in Deventer. Met verschillende actie's haalden zij al ruim 100.000 euro op voor Stichting Beat Batten. Koos is inmiddels toegetreden als bestuurslid.

 

Samen met de ijsleverancier van hun horecazaak Meadow in Deventer ontwikkelden ze een lekker en verantwoord ijsje waarvan een deel van de opbrengst naar Stichting Beat Batten gaat. Het Pleun's Regenboogijsje!